Wednesday, November 01, 2006

Aika kuluu..raporttia väliltä Washington D.C.-Minneapolis

Hohhoi folks!
Aika tosiaan on menny sikkenopeeta..kirjottelen nyt sit vähän sekalaista tapahtumaa ympäri amerikkaa. Viimenen päivä Washingtonissa vietettiin Villen 25- vuotis synttäreitä juhlistaen. Päivä oli Villelle kovin tärkeä. Käytiin ilma- ja avaruusmuseossa ja siellä oli kaikenlaisia vempaimia joita sai kokeilla. Mä pikemminkin istuin siä penkeillä äitimäisesti ja katoin kun lapsi leikki. Siellä oli joku show jota mentiin katsoon. Kummasti sinne lapsia oli kertyny ja sit selvis että se oli paperilennokkikilpailu! Ville kakskytviisvee kisas siis tohkeissaan muitten mukuloitten kans siitä kuka taitteli parhaiten lentävän lentsikan :D Ikävä kyllä Vilpuri tippu kisasta ihan viime hetkillä ja semmonen hyrrälelu jäi saamatta. Hiemanhan se harmitti mutta pian tappio unohtui sillä nähtävää ja tehtävää riitti! Varmasti parhaat syndet ikuna! :D
Illalla lähettiin sit noutaan meijän autoo joka vuokrattiin jo suomesta...se oli jännä hetki..odotettavissa oli joku ruppana kaara mut sit saatiinkin allemme uutuden karhee PT cruiser! Se on palvellut meitä mahtavasti ja mikä parasta,ei tarvi kantaa sitä pirun rinkkaa vähään aikaan!!

Lähdettiin heti auton saatuamme ajaan kohti Niagan putouksia...Se matka oli PITKÄ ajaa..harhailut mukaan lukien matka kesti jotain 12 tuntia ja mittariin tuli yli 500 mailia! jossain vaiheessa välillä kyllä pysähdyttiin nukkuun pariks tunniks ja sit taas jatkettiin...loppujen lopuks olin niin väsyny että nukahdin kesken lauseen :D
Niagaran putous oli hieno mutta kuvittelin sen vieläkin isommaks..telkkari vääristää ehkäpä..Niagaralla oltiin yks yö ja sit päätettiin lähtee käymään Torontossa. Se meijän Kanadan reissu jäi siihen että löydettiin nälkäsinä isoin marketti josta ostettiin sadalla dollarilla ruakaa ja lähettiin menee! :) Fiksuja tekoja.

Ville kirjottaa välillä.

Joo Niagaralla oli ihan hauskaa, oltiin yks yö siellä semmosessa kodikkaassa hostellis. kaupunki oli kyl aika outo, ihan kun iso huvipuisto. siellä oli vaan härveleitä ja laitteita ja museoita ja kummituslinnoja. ihme paikka. tavattiin siellä Pascalikin uudestaan, siis semmonen heppu saksasta joka matkas pikkuveljensä kans. hetki hengattiin niitten kans. ai mut on kyl pakko kertoo! voitettiin peliluolasta semmonen sammakko. tai siis mä kalastin sen semmosella kourahärvelillä, se on ihan sika hieno! sit pelattiin sitä peliä mihin tiputetaan kolikoita ja koitetaan tönästä niitä muita laariin. Eve tiputti kolikon ja sieltä rupes tuleen ihan älyttömästi niitä palkintotikettejä. ei ne tiketit sit kyllä loppujen lopuks riittäny kun johonkin hikiseen vieterikissaan joku roikkuu imukupilla meiän auton ikkunassa.

Se toronton reissu oli tosiaan vähän fiasko,käytiin nurkilla ja lähettiinhttp://road-trip-usa.blogspot.com/
Ville and Eve going places takas, ei siellä ollutkaan kivaa. Lähettiin sit ajaan takaspäin, tarkotus oli ajaa kanadan puolelta Detroitiin asti ja yöpyä siellä sit jossain motellissa. Suunnitelmat meni vähän mönkään, löydettiin ittemme jenkkien rajalta Buffalon kohdalla, joten ajettiin länteen päin sitten jenkkien puolta ja oltiin Clevelandin kohdalla motellissa yötä. Oltii sellasessa Super 8 Motellissa, tosi hyvä huone suihkulla ja mukavuuksilla ja mikä parasta, molemmille omat sängyt! Ajo säää clevelandiin oli kyllä paskin mahdollinen, tosi kova sade ja sysimusta yö. Aamulla lähdettiin sitten ajeleen kohti Chicagoo, matka oli taas pitkä mutta onneks ilmojen herra oli vähä paremmalla päällä. Ajettiin hyvää vauhtia mutta Indianassa oli pakko tehdä pieni koukkaus. Luettiin matkaesitteistä että alueella asustaa Amis-porukkaa, elikkäs näitä vanhanaikasia heppuja outoine tapoineen. No ajeltiin siellä tuntikaupalla landella ja koitettiin niitä metsästää mutta ei nähty kun kahdet hikiset hevoskärryt ja yks lierihattupäinen pikkupoika!

No se Chicago tuli sit kans nähtyä... Ollaan kunnon turisteja, vedettiin motarilta suoraan keskustaan, ajettiin jonku pirun ison rakennuksen ympäri ja lähettii menee. Good Bye Chicago. Aateltiin että otetaan siitä liepeiltä motelli ja sit aamulla uudestaan kaupunkiin. No eihän siinä ollu 40 mailiin mitään mestaa, aamulla päätettiin olla sitten menemättä koko kaupunkiin. Että se oli siinä sit. Aamulla nukuttiin hyvin ja käytiin sit shoppailemassa ostarissa, Spring Hill Mall oli paikan nimi. Even mukana lähti joku 6 paitaa, halvimmat oli 2.95$/kpl! Ei kai siinä sit ollu muuta, ajettiin vaan Minneapolisia kohti. Siellä oli meiän ensimmäinen isompi stoppi, aateltiin viettää munkaverilla Paulilla 6 yötä. Homma meni sit vähän hankalaks, niillä olikin koira :( eihän toi Eve voinu sit tulla sinne joten ei muutakun Motelliin taas.

Kaikenkaikkiaan ajaminen on tuntunut yllättävän mukavala ja helpolta. Takana on jo 3000km eikä vielä kylllästytä yhtään. Autoilumielessä ei oo ollu mitään ongelmia, automaattivaihteet on erinomainen keksintö ja auto kulkee hienosti. Peuroja ollaan nähty pari kertaa ja ihan ekojen kilometrien aikana pysähdyttiin kattoon karttaa keskellä pimeetä tietä. en tiä oliko se vaisto vai mikä mut siinä seistä jökötti aito peura ihan meidän auton vieressä. Kerran ajettiin yhen jo kertaalleen yli ajetun peuran yli myöskin :/ kolahti oikein kunnolla. vähä pelottaa kyl välillä.

Nyt ois sit toi alkumatka kerrottu, pistetään oikein eri viestiin nää minnesotan tapahtumat kun täällä on niin paljo kaikkee hauskaa sattunu!